Zink, koper,lood en bitumen

Zinkwerk.

 

Zinkwerk is een ambachtelijk vak waar de juiste gereedschappen en materialen voor nodig zijn en waarbij deskundigheid het belangrijkste facet is. Aan die eigenschappen wordt een zinkwerk specialist herkent, het enthousiasme van de zinkwerker en de liefde voor het vak.

Het toepassingsgebied van zink is groot, het is bv geschikt als dakbedekking, bekleding van gevels en toepassing in dakgoten. Zink kent nog veel meer toepassingen.

Zink wordt sinds jaar en dag gebruikt voor:

Dakgoten, Hemelwaterafvoer, Deklijsten, Gevelbekleding, Dakkapellen, Muurafdekkers, Vergaarbakken, Dak gootbeugels, Verbindingsstukken, Mastgoten en Bakgoten

 

Koper.

 Koperen dak- en gevelbekleiding is een mooie, duurzame en unieke afwerking voor woningen en gebouwen. De levensduur van koperen dakbedekking is ongeveer 80 jaar en in tegenstelling tot veel andere materialen hebben zonlicht (uv-straling), water en vocht geen invloed op koper. Door de verkleuring van rood, naar bruin en uiteindelijk naar groen zorgt koperen dak- en gevelbekleding voor een authentieke uitstraling. Daarnaast is ook koper 100% recyclebaar en dus zeer duurzaam.

 koper worden sinds jaar en dag gebruikt voor:

Dakgoten, Hemelwaterafvoer, Deklijsten, Gevelbekleding, Dakkapellen, Muurafdekkers, Vergaarbakken, Dakgootbeugels, Verbindingsstukken, Mastgoten en Bakgoten

Bitumen daken.

Bitumen dakbedekking is een ijzersterk materiaal om platte daken mee te bedekken. Het wordt ook wel eens dakleer genoemd. Het grootste deel van de Nederlandse platte daken is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Bitumen is geen teer. Het is qua samenstelling en oorsprong compleet iets anders. Het is een aardolieproduct gecombineerd met teer en steenkool.

Bitumen is vandaag de dag een hoogtechnologisch product te noemen. Het scala aan toepassingen is zeer breed. Op het moment dat u een dakbedekking wilt die 100% dekt en vele jaren lang presteert, dan is bitumen de juiste keuze voor u.